Holwierder Christian van der Broek wordt op de huid gezeten door Thijs Nienhuis.

Holwierde moet meerdere erkennen in Middelstum: 3-0

MIDDELSTUM - Middelstum heeft zaterdagmiddag een 3-0 overwinning geboekt op Holwierde. Hoewel de thuisclub niet geweldig speelde, kon Holwierde, dat in de beginfase wel domineerde, dat niet doorzetten naar de hele wedstrijd.

Holwierde begon het seizoen in de vierde klasse als titelkandidaat, maar liep al vlot averij op. Middelstum was één van de ploegen die een tik uitdeelde in Holwierde door met een 3-5 zege de drie punten mee te nemen naar huis. De club leek zich te herstellen tijdens de tweede periode, maar was het nota bene Middelstum dat de periodetitel greep.

Gebrand

In de eerste fase van de wedstrijd was het duidelijk dat Holwierde erop gebrand was om zich te revancheren. De bezoekers domineerden en tot overmaat van ramp voor de thuisclub viel ook de net gerevalideerde Mateo Milkovic uit. Het leek daarna een kwestie van tijd voordat Middelstum-doelman Damon Medema zou worden beproefd. Echter, na een kwartier spelen kroop Middelstum langzaamaan uit de schulp. Eerst waren er wat speldenprikjes, waarna de club in minuut 26 een grote kans kreeg. Een plotselinge hoge bal van Xander Anema richting het doel van Holwierde werd losgelaten door de jeugdige keeper Ralph Eenkhoorn. Aijolt Douma was er als de kippen bij om de bal op te pikken en vervolgens de 1-0 te laten aantekenen.

Vanaf dat moment kwamen de gastheren ook beter in de wedstrijd en kreeg Middelstum kansen om de score te verdubbelen. Na een aantal mooie combinaties stond Twan Heemstra in minuut 32 oog-in-oog met Eenkhoorn, maar werd zijn inzet gepakt door de keeper. Even later speelde Heemstra Thijs Nienhuis vrij en stonden opnieuw keepershandschoenen in de weg van een doelpunt.

Na de thee kregen de bezoekers een enorme kans via Robbie ten Hove. De linksbuiten besloot een hoge bal ineens op de pantoffel te nemen, waarna Medema opgelucht adem kon halen toen de inzet over het doel verdween. Ten Hove bleef daarna gevaarlijk en werd een aantal keren diep gestuurd, alleen had Middelstum daar altijd een passend antwoord op. Beide teams hielden elkaar vervolgens lang in evenwicht, maar Holwierde moest gedwongen door de achterstand, steeds vaker de verdedigende stellingen verlaten. De ruimte die vervolgens ontstond, wist Middelstum pas in de slotfase te benutten. Na een aanval over meerdere schijven in de negentigste minuut kapte Daan van Zalm de laatste verdediger van Holwierde uit om de bal vervolgens binnen te werken voor de 2-0. Enkele minuten later breidde Max Oldenhof de score uit door met een prachtige lob de goalie te verschalken en de eindstand op 3-0 te bepalen.

Meedhuizen

De wedstrijd tussen FC LEO en Meedhuizen ging zaterdag niet door. De elftalleider van FC LEO kreeg zaterdagochtend een whatsapp-bericht met de mededeling van Meedhuizen dat ze niet zouden verschijnen omdat er zes spelers ziek zouden zijn. Of dit de werkelijke reden was, is niet bekend en van Meedhuizen was dit weekend van Meedhuizen niemand te bereiken.