Rindert Havinga neemt namens De Fivel de bal aan en wordt belaagd door Nick Veentjer.
Rindert Havinga neemt namens De Fivel de bal aan en wordt belaagd door Nick Veentjer.

Nipte zege DVC Appingedam; ruime winst voor Poolster (0-4)

Sport

APPINGEDAM - In eigen huis heeft DVC Appingedam zaterdag met het geringst mogelijke verschil gewonnen van De Fivel, de voorlaatste van de vierde klasse E. De Damsters voeren de ranglijst aan. De teller bleef op 1-0 staan. In Uithuizermeeden won Poolster met 0-4. De ruime uitslag was mede te danken aan enkele persoonlijke fouten van de Meisters.

Naarmate het kampioenschap meer in zicht komt, staat de spanning er bij DVC Appingedam wat meer op. Dat resulteerde zaterdag in een matige pot voetbal van de pupillen van trainer Duurt Dijkman. Wel zorgde aanvoerder Nick Veentjer al vroeg in de wedstrijd voor een 1-0 voorsprong, nadat een door Joost Blokzijl genomen vrije trap door De Fivel-doelman Jens Winkel werd losgelaten. Daarna creëerde de thuisploeg niet veel meer. De bezoekers deden het verdedigend, met Emiel Bos als laatste man, niet onverdienstelijk en hielden de Damsters in ieder geval van meer treffers af. De Fivel probeerde het zo nu en dan met een counter, maar kwamen daar niet ver mee. In het tweede bedrijf kregen de gastheren nog wel enkele mogelijkheden om uit te lopen, maar die bleven zonder succes.

Poolster

Poolster nam het zaterdag in Uithuizermeeden op tegen De Heracliden en was vooral in het eerste bedrijf de beter voetballende ploeg. Vanaf de aftrap waren de eerste speldenprikken voor de thuisploeg. Een poging van afstand door Martijs Delker ging net naast en een diagonale inzet van Julian Jonker werd een prooi voor de Poolster-doelman. Voor Poolster kreeg Daan Bos een mooie kans, maar zijn inzet was te slap en kon door keeper Marwin Spriensma worden gekeerd. Hetzelfde gold voor een schot van Kevin Bijlsma. 

In minuut 37 was het wel raak Een inspeelfout haverwege de Hera-helft bracht Jesse Smit in balbezit die richting het vijandelijke doel soleerde en de 0-1 binnen schoot. Niet veel later was het doelman Spriensma van de thuisploeg die de bal pardoes inleverde bij Jesse Smit, die in de korte hoek voor eigen succes had kunnen gaan, maar terug legde op Daan Bos die er beter voor stond en voor de 0-2 zorgde.

Na de thee was het duel wat meer in evenwicht en waren er mogelijkheden voor de thuisploeg. Een afstandsschot van Julian Jonker werd door doelman Dijkman over de doellat getild, uit een hoekschop kopte Jeroen Linstra bij de tweede paal rakelings over en een poging van Corné Rijzebol ging via een Poolster-voet net voorlangs. Daarna was het woord en de daad toch weer aan de bezoekers. Kevin Bijlsma ontfutselde de bal aan Jeroen Linstra en ging er vandoor om vervolgens de 0-3 binnen te schieten. In de slotfase was het de bij Poolster ingevallen Mark Lijnema die na goed doorzetten in een scrimmage de eindstand op 0-4 bepaalde. 

Poolster klimt door de zege naar de derde plek van de ranglijst en ontvangt komende zaterdag koploper DVC Appingedam. Bij een zege van de ploeg uit Spijk kan de kampioensstrijd tussen de Damsters en Middelstum weer spannend worden. Na de wedstrijden van komend weekend zijn er nog twee speelronden en DVC moet nog naar Middelstum.