Advendo uit Sneek is een van de deelnemers aan de Streetparade en muziekshow op de zaterdagavond (foto Anton Romberg).
Advendo uit Sneek is een van de deelnemers aan de Streetparade en muziekshow op de zaterdagavond (foto Anton Romberg).

Meer dan 900 muzikanten bij Muziekfestival Delfzijl 2022

Algemeen

DELFZIJL - Bij het Muziekfestival Delfzijl op zaterdag 17 en zondag 18 september zullen meer dan 900 muzikanten optreden, verspreid over ruim 30 orkesten, ensembles, bands enzovoort. De organiserende Stichting Muziekfestival Delfzijl pakt extra groot uit vanwege de tiende editie van het muziekevenement.

Twee dagen lang zullen de 900 muzikanten zorgen dat het centrum van Delfzijl volledig in het teken staat van de blaas- en slagwerkmuziek. Het programma van de jubileumeditie bevat bovendien verscheidene extra’s. 

Zo zullen op zaterdagmiddag 17 september vanaf 13.00 uur diverse artiesten optreden samen met de orkesten. CBS treedt op met zanger Erwin de Vries, DHO met shantygroep Armstrong’s Patent, In Corpore met jazz-zangeres Hiske Oosterwijk en Koningin Wilhelmina met zangers Freddy Cadel en Sandy Goeree. 

Ook is er een volledig nieuw programmaonderdeel toegevoegd: de Streetparade. Zodra zaterdag om half vijf ‘s middags het middagprogramma is afgelopen, zullen vijf top showkorpsen vanuit de haven naar het centrum van Delfzijl marcheren. Op het Molenbergplein verzorgen zij een grote muziekshow.

Er wordt opgetreden door de top van Nederland. Gecontracteerd zijn Kunst & Genoegen uit Leiden, Advendo uit Sneek, Adest Musica uit Sassenheim, Juliana uit Amersfoort en Takostu uit Stiens. 

Aan een kant van het Molenbergplein zal een tribune worden geplaatst. Toegangskaarten voor deze tribune zijn verkrijgbaar via www.muziekfestivaldelfzijl.nl en Bloemenhuis Akkerman in Delfzijl. In de voorverkoop kan een tribunekaart met korting voor EUR 10 worden gekocht.

Op zondag 18 september vindt de Delfzielster Dweildag plaats. Twaalf dweilorkesten en vier amusements- en shantykoren zullen vanaf 13.00 uur het centrum van Delfzijl op de kop zetten. De winkeliers in het centrum organiseren koopzondag en in de straten zal een grote braderie aanwezig zijn. De dweilen van de Delfzielster Dweildag zullen weer overal zichtbaar zijn en wapperen.