De Young Impact Brassband uit Rotterdam is een van de sfeermakers op het Stadshavenfestival.
De Young Impact Brassband uit Rotterdam is een van de sfeermakers op het Stadshavenfestival.

Stadshavenfestival zet Appingedam op zijn kop

Algemeen

APPINGEDAM - De straten en pleinen van Appingedam worden zaterdag 10 juni gevuld met muziek, theater, kinderactiviteiten en kramen. Van 11.00 uur tot middernacht staat ‘Daam’ op zijn kop door het Stadshavenfestival.

Op het Kerkplein, in de Dijkstraat en achter de Nicolaïkerk treden diverse muziek- en theatergroepen op. Op het Kerkplein Oost laten vanaf 12.00 uur Shantykoor Opwierde II, dameskoor Opwierde II, Norddeicher Shantychor en Amstrong Patent hun zangkunsten horen. Het Norddeicher Shantychor maakt een gewaagde sprong naar een nieuw repertoire onder het motto ‘Shanty meets Rock’ met onder andere een nummer van Uriah Heep. 

Vanaf 19.00 uur is er feest en swingende salsa met Ache Cubana en workshops door Jorge Gomez van dansschool El Son Cubano. Iedereen mag meedoen. Vanaf 22.30 uur treedt de populaire band Traffic Jam op.

In het centrum is vanaf 14.00 uur de Young Impact Brassband uit Rotterdam prominent aanwezig en tussen 11.00 en 17.00 uur kunnen bezoekers hier de Drakkar Band tegen het lijf lopen.

Achter de Nicolaïkerk begint de gezelligheid al om 11.00 uur met tal van kinderactiviteiten. Hier is ‘Oscar draait door’ aan te treffen, die voor de muziek zorgt. Verder is er een markt met diverse foodtrucks, Oud-Hollandse spelen, Circus Stuntel, zeepjes vilten, schminken en een fotomobiel. Het Damsterveer vaart door Appingedam om bezoekers de schoonheid van de stad vanaf het water te laten zien. Informatie over de afvaarttijden en tickets zijn tijdens het festival te krijgen bij de VVV.