De meiden van Glam & Glow presenteren hun product tijdens de finale in Utrecht.
De meiden van Glam & Glow presenteren hun product tijdens de finale in Utrecht.

Leerlingen Campus VO Eemsdelta maken indruk in finale Junior Company

Algemeen

UTRECHT - Leerlingen van Campus VO Eemsdelta in Appingedam hebben dinsdag deelgenomen aan de finaleronde van Junior Company van het Jaar. De eindstrijd vond plaats in de Jaarbeurs in Utrecht, waar de hoge juryscores net niet goed genoeg waren voor een podiumplek.

Aan de finale werd door twaalf leerondernemingen uit heel Nederland deelgenomen. Twee daarvan waren van de leerlingen van Campus VO Eemsdelta: Memorabel en Glam & Glow. 

Glam & Glow heeft een haarolie ontwikkeld, bestaande uit louter natuurlijke ingrediënten: rozemarijnextraxt en kokosolie. De olie zit in een stijlvol donker flesje met pipet, is makkelijk aan te brengen en blijft lang goed. Het product is met name voor vrouwen. Memorabel is een klets- en herinneringenpot met zelfontworpen kaartjes. De teksten op de kaartjes nodigen uit tot een gesprek. 

De jury was onder de indruk van de producten en de presentaties van de leerlingen uit Appingedam. ,,Het is echt ongelooflijk zacht!’’, zo was de reactie na het gebruik van de olie van Glam & Glow. Ook vond de jury de presentatei van Memorabel ‘te gek’. 

Ondanks de goed waarderingen, vielen de Damster leerondernemingen niet in de prijzen. De overwinning ging naar Clibs, een Junior Company die sleutelhangers maakt waarmee blikjes drinken afgesloten kunnen worden. Zo kan worden voorkomen dat er insecten in het blikje komen of dat iemand gedrogeerd wordt op een festival. Clibs verkoopt het product inmiddels in heel Europa. 

De leerondernemingen op Campus VO Eemsdelta zijn opgezet met hulp van de Vereniging Kansrijke Groningers. Deze organisatie biedt op scholen extra leerprogramma’s aan om speciale talenten en vaardigheden te ontwikkelen. Het initiatief wordt mede bekostigd vanuit het Nationaal Programma Groningen.