Een schot van Poolsters Jesse Smit zal geen doel treffen. Tegen DVC Appingedam werd met 4-1 verloren.
Een schot van Poolsters Jesse Smit zal geen doel treffen. Tegen DVC Appingedam werd met 4-1 verloren.

Poolster moet het hoofd buigen voor DVC Appingedam: 4-1

Sport

APPINGEDAM - Ondanks het verschil van maar twee plaatsen op de ranglijst van 4C was DVC Appingedam zaterdag de betere ploeg in de derby tegen Poolster. Het werd 4-1 voor de Damsters. 

Het bezoekende Poolster had gekozen voor een meer verdedigend concept want trainer Jeroen de Groot vond dat er de laatste tijd te veel tegentreffers moesten worden geïncasseerd. Het eerste half uur van de wedstrijd hielde de partijen elkaar redelijk in evenwicht al waren er wat meer mogelijkheden voor de thuisclub. Daarna namen de gastheren het heft in handen en binnen enkele minuten stond het 2-0. Beide treffers kwamen voor rekening van Jurrely Torbed. De eerste na een assist van Romano Kisman en de tweede na een pass vanuit de defensie afgeleverd door Chris Dijks. Poolster kwam niet verder dan een aantal hoekschoppen. 

Na de rust probeerden de gasten het nog we,, maar nog voor het uur om was kregen ze het deksel op de neus toen Nick Veentjer van afstand de 3-0 op het scorebord schoot. Poolster bleef naar een treffer zoeken en twintig minuten in het tweede bedrijf lukte dat Mark Lijnema. Na de 3-1 bleef Poolster aandringen, maar de Spieksters kwamen ook nu niet verder dan enkele corners. In de slotminuut was het de bij de Damsters ingevallen Job Groenewold die met een schitterend afstandsschot vanaf een meter of 25 de bal in de kruising joeg voor de uiteindelijke 4-1. ,,Een terechte, maar wat geflatteerde overwinning van DVC”, vond Poolster-trainer Jeroen de Groot. Zaterdag kan DVC Appingedam, ijs en weder dienende, Holwierde van de tweede plek verdringen als op eigen veld de inhaalwedstrijd tegen HS’88 gewonnen wordt. ,,We staan er goed voor en hebben ten opzichte van het vorige seizoen weer stappen voorwaarts gemaakt”, meldt trainer Duurt Dijkman.