Afbeelding

Delfzijlster bokser Abel Webisa wint in Klazienaveen

Sport

KLAZIENAVEEN - Bokser Abel Webisa uit Delfzijl heeft zaterdag zijn partij tegen Salar Shafai gewonnen. De krachtmeting vond plaats op een boksgala in Klazienaveen. 

Webisa bokst bij Boksvereniging Delfzijl onder leiding van trainer Dick Zwiers. De Havenkanter komt uit in het lichtmiddengewicht tot 71 kilo. Tegenstander Shafai van Muscle fit uit Eindhoven was iets korter, maar wel erg gedrongen. 

Beide pugilisten hanteerden direct een hoog tempo. De eerste ronde ging vrijwel gelijk op. De bokser uit Eindhoven kwam met snelle stoten op Webisa af en probeerde hem tegen de touwen of in een hoek te krijgen. Maar de Delfzijlster scoorde de juiste punten in de rebound en bleef erg goed op de been. 

In de tweede ronde ging het ongeveer op dezelfde manier ware het niet dat Webisa af en toe het midden van de ring overnam en zodoende meer het initiatief nam en in deze ronde de meeste punten scoorde.

In de derde rond was te zien dat beide boksers een erg goede conditie hebben, want in deze ronde was het tempo nog steeds hoog. Toch was Abel Webisa de betere in deze ronde omdat hij duidelijk meer punten scoorde. Het bleef desondanks spannend na de gong van de laatste ronde. Ook een onbeslist was denkbaar, maar de juryleden gaven toch het voordeel aan de bokser uit Delfzijl. Hij won nipt met 2-1, dit tot grote tevredenheid van trainer Dick Zwiers.

Waarschijnlijk Webisa op 1 april weer aantreden, dan in Leeuwarden. Als de Havenkanter ook daar kan winnen, dan heeft hij zes wedstrijden gewonnen en volgt promotie naar de B-klasse.