Afbeelding

Winst voor WEO, MOVV en GEO

Sport

GRONINGEN - Door zondag met 0-2 te winnen van Groen Geel is WEO zeker van derde plaats in de eindrangschikking en is de nacompetitie voor promotie binnen. MOVV won in en tegen Heiligerlee met 2-4 en GEO klopte donderdagavond Warffum op eigen veld met 1-5.

WEO speelde zondagmiddag een moeizame eerste helft en verloor Jarno Oolders die een rechtstreekse rode kaart opliep. Na de rust schakelde trainer Jan Medema over op een 4-4-1 formatie met Niels Janzen in de spits. Dat leverde de 0-1 op, maar de thuisploeg kreeg ook kansen. Een rode kaart (2x geel) voor Groen Geel bracht de teams numeriek weer evenwicht. Dennis de Vries zorgde voor de uiteindelijke 0-2.

MOVV

MOVV won met 2-4 de uitwedstrijd tegen Heiligerlee. Aäron Sportel zorgde al na tien minuten vanaf de elfmeterstip voor de 0-1. Dat was ook de ruststand. Nadat de thuisploeg direct na de doelwisseling op 1-1 was gekomen was het Joël Puister die MOVV weer op voorsprong zette, maar tien minuten later was het alweer gelijk. In de slotminuten bepaalden Aäron Sportel, opnieuw uit een strafschop en Jordi Blaauw de eindstand op 2-4.

In een wedstrijd die donderdagavond pas om kwart voor negen begon omdat de scheidsrechter het vergeten was, kwam GEO door treffers van Folkert van Zanten en Mark Toering op een 0-2 voorsprong, maar keeper Oscar Heslinga moest ook enkele keren reddend optreden. Nog voor de rust scoorde Warffum de aansluitingstreffer. Direct na de hervatting zorgde Peter van der Veen voor de 1-3. Erik Kappetijn en Bart van der Tuuk konden de eindstand op 1-5 bepalen.