Afbeelding

Zege MOVV, WEO speelt gelijk

Sport

MIDWOLDA - In Midwolda was het zondagmiddag prijsschieten. MOVV won met 11-4 van Bareveld. In Woldendorp had WEO het aanzienlijk moeilijker tegen kampioen Veelerveen. Daar werd het 2-2.

MOVV had zich vorige week al verzekerd van een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Nu was het zaak om de derde plek in de eindrangschikking vast te houden om de eerste ronde van die nacompetitie te ontlopen. Afgelopen zondag werd daarvoor een stevige basis gelegd door met duidelijk cijfers (11-4) te winnen van Bareveld. 


Al binnen tien minuten stond het 3-0, maar in de jacht op meer werd de verdediging verwaarloosd en kon Bareveld nog terugkomen tot 3-2. Dat werd snel gecorrigeerd en bij rust stond de 7-2 op het scorebord. Daarna werd nog vier keer gescoord, maar werd het aan Bareveld toegestaan om nog twee keer toe te slaan. De doelpuntenmakers van MOVV waren Aáron Sportel (4x), Nick Wiegman (4x), Jordi Blaauw, Joël Puister en Twan Smit elk één keer. Met de 8-2 maakte Aäron Sportel het honderdste competitiedoelpunt van MOVV in dit seizoen. Eén punt aanstaande maandag tegen Wedde is voldoende om direct door te gaan naar de tweede ronde van de naompetitie.

WEO

WEO had het zondagmiddag moeilijk tegen de snelle spitsen van Veelerveen en kwam met 0-2 achter. De ploeg van trainer Jan Medema herstelde zich echter goed en kwam door twee doelpunten van Kebba Darboe weer op gelijke hoogte. Eén punt aanstaande maandag tegen THOS is voldoende voor nacompetitie.