Duel om de bal met links Lars Meijer (Meedhuizen) en voor VVS Sander Dijkstra.

VVS Oostwold langs Meedhuizen, WEO wint en Siddeburen gelijk

MEEDHUIZEN - In en tegen Meedhuizen heeft VVS Oostwold zaterdag enigszins verrassend met 0-4 gewonnen. De thuisploeg moest het doen zonder de geschorste goalgetter Kevin Reiffers. WEO won de thuiswedstrijd tegen Alteveer met 5-0 en Siddeburen gaf zondagmiddag een 3-1 voorsprong nog uit handen.

VVS Oostwold nam de euforie van vorige week, toen aartsrivaal SC Scheemda werd verslagen, zaterdag mee naar Meedhuizen. Daar stuitten de gasten op een thuisploeg waar de scherpte en concentratie ontbrak, evenals topscorer Kevin Reiffers die geschorst aan de kant moest blijven.

Rond de twintigste minuut was het René Dijksterhuis die uit de rebound de 0-1 binnen kopte. Na die treffer zette Meedhuizen de bezoekers wel even onder druk, maar dat leidde niet tot echte kansen. Vlak voor de rust verdubbelde VVS de voorsprong. Een voorzet uit een door Leon Boer genomen vrije bal werd door de vrij gelaten Danny van Lang tot de 0-2 gepromoveerd.

Het eerste kwartier na de rust was voor de thuisclub, maar VVS-doelman Tim Ludwig stond met enkele goede reddingen succes voor de ploeg van trainer Elle Smit in de weg. VVS nam het initiatief weer over van Meedhuizen dat meer met elkaar en de randverschijnselen bezig was dan met het neerzetten van acceptabel voetbal. René Dijksterhuis zorgde voor de 0-3 en in de slotfase profiteerde Gerjan Drent van een door Meedhuizen-doelman Michael Bos losgelaten bal voor de 0-4. De sluitpost had eerder nog voor een paar goede reddingen gezorgd.

In Woldendorp kwam WEO tegen Alteveer weer eens aan voetballen toe. De ploeg van trainer Tonny Huft zegevierde met 5-0 en zorgde voor goed kijkspel. Al binnen tien minuten kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Daniël Boekee en Niels Jansen. ,,En dat geeft je de lucht om vrijuit te gaan voetballen”, aldus oefenmeester Huft na afloop. Toch duurde het tot na de rust voordat de voorsprong door een treffer van Lars Dallinga werd uitgbouwd naar 3-0. Er was toen een klein uur gespeeld.

Halverwege het tweede bedrijf zorgde Wouter Slager met een vrije trap voor de 4-0 en tien minuten later maakte Kebba Darboe het kwintet compleet. Voor de toeschouwers was het mooi dat vier van de vijf doelpunten rechtstreeks voortkwamen uit goed opgezette aanvallen en maar één uit een spelhervatting.

Siddeburen

Siddeburen speelde op eigen veld met 3-3 gelijk en daar was trainer Peter Poort allerminst tevreden mee. ,,In het laatste half uur hebben we een 3-1 voorsprong alsnog weggegeven en afspraken die we vooraf duidelijk hebben gemaakt, waren in de wedstrijd niet terug te zien. De mannen moeten nog duidelijk wennen aan het meer fysieke voetbal dat in de vierde klasse meer nodig is dan in de derde waarin ze de laatste jaren speelden”, aldus de oefenmeester na afloop.

Het was Julian Pot die voor de drie treffers van de thuisploeg tekende. Volgens de trainer mist de motivatie, die op het trainingsveld wel aan de dag wordt gelegd, in de wedstrijden.