SGV’er Robert Kluppel laat een voorzet los. Jordan Zimmerman is namens Meedhuizen te laat.
SGV’er Robert Kluppel laat een voorzet los. Jordan Zimmerman is namens Meedhuizen te laat.

Meedhuizen houdt SGV op 0-0; WEO gelijk tegen DWZ (2-2)

Sport

SCHILDWOLDE - SGV had tot afgelopen zaterdag nog al z’n wedstrijden in 5E gewonnen en is daarmee de onbetwiste koploper. Het bezoekende Meedhuizen, tweede op de ranglijst, was er alles aan gelegen om een eind te maken aan de zegereeks en en slaagde daarin. De wedstrijd eindigde in 0-0. In Woldendorp speelde WEO met 2-2 gelijk tegen DWZ.

Meedhuizen trainer Bob Mulder vertelde na afloop dat zijn ploeg er alles aan had gedaan om SGV de eerste nederlaag toe te brengen. Hij was tevreden met de 0-0, ook omdat zijn ploeg er de laatste tien minuten echt doorheen zat en met nog maar tien man speelde. Jeroen Buurke, de nieuwe aanwinst die overkwam van het teruggetrokken SETA, moest na zijn tweede gele kaart voortijdig de kleedkamer opzoeken. 

De omstandigheden waren lang niet optimaal. Een zwaar te bespelen veld, een deel van de tijd stromende regen en een harde wind die dwars over het veld stond. In de eerste helft kwam de thuisploeg niet in haar gebruikelijke spel en dat was ook de verdienste van de bezoekers. De kansenverhouding in het eerste bedrijf was in evenwicht. Jasper Boonstra was in de eerste helft dichtbij een treffer voor SGV toen hij de keeper al voorbij was en naast schoot met alleen nog maar een Meedhuizen-verdediger in het doel. Aan de andere kant werden twee mogelijkheden voor Jeroen Buurke door SGV-doelman Marijn Jager knap onschadelijk gemaakt. 

In het tweede bedrijf zagen de toeschouwers een wat betere thuisploeg met een paar kansen voor Jos Hoeksema, die zijn vizier zaterdag niet echt op scherp had staan. Een door SGV-topscorer Jort Blokker genomen vrije trap werd door Meedhuizen-doelman Miquel Bos knap gestopt. ,,Met zijn reddingen heeft onze keeper voor ons een punt verdiend”, aldus trainer Bob Mulder na afloop. Bij SGV moest Stan van de Berg met een hamstringblessure uitvallen.

Komende zaterdag moet Meedhuizen op bezoek bij Zeester in Zoutkamp. SGV reist af naar Ulrum waar hekkensluiter VVSV 09 de tegenstander is. 

In de wedstrijd tussen WEO en DWZ was de uiteindelijke 2-2 zondag een juiste afspiegeling van de verhoudingen. In een gelijkopgaande wedstrijd was het de ploeg uit Zuidwendig die uit een goed opgezette aanval de openingstreffer scoorde. Daarvoor waren er wat kleine mogelijkheden geweest voor Niels Jansen en Benjamin Havik. Niet veel later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Op aangeven van Wouter Slager zorgde Niels Jansen voor de 1-1, wat ook de ruststand was. Dat kwam mede door doelman Youry Kaldijk, die de geblesseerde Jan Meijerhoff verving en met twee knappe reddingen een achterstand voor de ploeg uit Woldendorp wist te voorkomen.

Rond het uur kwam DWZ weer op voorsprong, waarna WEO achterin één op één ging spelen. Dit leidde tot wat mogelijkheden in aanvallend opzicht, maar geen echte kansen. Wel kwamen er countermogelijkheden voor de bezoekers, die daarvan niet profiteerden. In de slotfase viel toch nog de gelijkmaker toen Jordi Sanders na een scrimmage de bal voor zijn voeten kreeg en snoeihard binnen schoot. 

WEO wacht zondag een uitwedstrijd tegen Farmsum.